СРЕДА, 7. 12. 2022 - 15:39

Извор: ТВ ХРАМ

Краљевски пар Србије отворио добротворни Божићни базар у Београду (ФОТО)

У среду, 07. децембра 2022. године у Меркатор центру у Београду, Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина свечано су отворили традиционални Божићни базар рукотворина жена избеглица и деце са тешкоћама у интелектуалном развоју. Укупан приход од продаје рукотворина намењен је помоћи овим угроженим групама.

ТВ Храм

Свечано отварање ове манифестације, организоване под покровитељством Фондације Принцезе Катарине, отпочело је обраћањем Њ.К.В. Престолонаследника Александра, а отварању су присуствовали и представници дипломатског кора и јавног живота.

У свом говору, Принцеза Катарина је између осталог рекла: "Овај призор, када видимо све ове дивне рукотворине, које су израдиле ове креативне жене и ова прелепа деца, уз сазнање да смо их сви заједно подржали, да смо направили позитиван допринос њиховим животима, буди радост у мом срцу. Ове жене су биле принуђене да напусте сигурност својих домова и наставе живот далеко од њих. Захваљујући својим рукотворинама, издржавале су своје породице у најтежим временима. Сав приход са овог базара намењен је овим женама и деци, који данас овде излажу своје производе. Обавестите своје пријатеље и рођаке о овом дивном базару и позовите их да дођу, да виде и купе рукотворине. То ће много значити овим храбрим женама и прелепој деци.“

Базар ће бити отворен 2 дана - у среду, 7. децембра 2022. од 11:00 до 22:00 часа и у четвртак, 8. децембра 2022. године од 10:00 до 22:00 часа.

* * *

Принцеза Катарина и њена Фондација преко 20 година подстичу рад ових изузетних жена, које продајом својих прелепих рукотворина издржавају своје породице. Њено Краљевско Височанство такође подстиче децу са тешкоћама у интелектуалном развоју и школе које она похађају да учествују на овој манифестацији и продају своје радове. Базар је дивна прилика да се купе аутентичне, традиционалне српске рукотворине као божићни поклони, а да се истовремено пружи подршка породицама жена које излажу своје радове, као и деци са тешкоћама у интелектуалном развоју. На овогодишњем Базару учествује више од 30 излагача.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести