УТОРАК, 19. 10. 2021 - 11:04

Извор: ТВ Храм

У Москви отворен Девети Међународни фестивал "Вера и слово" (ФОТО)

У Москви је данас свечано отворен петодневни Међународни фестивал "Вера и слово". Фестивал се одржава сваке две године с Благословом Његове Светости Патријарха Московског и целе Русије Господина Кирила, а у организацији Синодалног одељења за црквене односе са друштвом и медијима.

ТВ Храм

На почетку свечаног отварања Његово Високо Преосвештенство Архиепископ Обуховски Господин Јона одржао је молебан. Пожеливши у име организатора успешан рад, Владимир Легојда је званично отварио фестивал чија је тема "Дигитално окружење и Црква".

На Фестивалу учествују представници 177 епархија Руске Православне Цркве, представници црквених медија и гости из Украјине, Белорусије, Молдавије, Србије, Грчке, Либанона, Црне Горе и Француске.

По благослову Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, посланство Српске Православне Цркве у раду Међународног фестивала ”Вера и слово” чине: протопрезвитер-ставрофор Никола Пејовић, главни и одговорни уредник радија ”Светигора”, протођакон др Дамјан Божић, главни и одговорни уредник новина Српске Патријаршије ”Православље” и гђа Мира Лолић Мочевић, вд главна и одговорна уредница ТВ Храм.

Током трајања фестивала до 22. октобра биће одржано 20 панел дискусија на разноврсне сродне теме, док је вечерњи термин резервисан за пројекције играних, кратких и дугометражних документарних филмова.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести