СРЕДА, 21. 7. 2021 - 10:46

Извор: Епархија горњокарловачка

Епископ Силуан и Епископ Херувим у посети Епархији горњокарловачкој

У уторак 20. јула 2021. године, Епархију горњокарловачку су посетили Његово Преосвештенство Епископ Митрополије Аустралијско – Новозеландске Г. Силуан и Епископ осечко-пољски и барањски Г. Херувим.

Епархија горњокарловачка

Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки Г. Герасим, је уважене Епископе дочекао у Епархијској резиденцији у граду Карловцу, где је заједно са Епископима обишао Саборни храм Светог Оца Николаја Чудотворца у Карловцу. У пратњи Преосвећеног Епископа Герасима били су: Архимандрит Наум (Милковић), протопрезвитер – ставрофор Радослав Анђелић, протођакон Небојша Анђић и ђакон Будимир Кокотовић.

У срдачном и пријатном разговору, Епископи су разговарали на многе актуелне и друштвене теме, о духовном препороду, раду и стању, обнови храмова и светиња, те о будућим плановима у својим Свештеним Епископијама. Епископ Герасим је Преосвећене Епископе детаљније упознао о историјским и садашњим приликама у Епархији горњокарловачкој, такође Епископ Герасим је свима пожелео добродошлицу и пријатан боравак у Епархији горњокарловачкој, те се срдачно захвалио на долазку и посети.

Пре долазка у град Карловац у седиште Епархије горњокарловачке, Епископ Силуан и Епископ Херувим су обишли манастир Богородице Тројеручице у Доњем Будачком, где их је срдачно дочекао и угостио архимандрит Наум (Милковић), који је Преосвећене Епископе упознао са животом и изградњом манастира.

Повезане вести

Вести