ПОНЕДЕЉАК, 7. 11. 2022 - 11:48

Извор: ТВ Храм

Најава - Разговор са схи-архимандритом Василијем

"Време је Бог дао људима да буде увод у вечност" писао је Свети Јустин Ћелијски, и ми смо имали благослов да време за вечност проведемо у надахнутом разговору и сусрету са једним од највећих молитвеника, духовника нашег времена, схи-архимандритом Василијем (Гролимундом), игуманом скита Светог Спиридона Српске Православне Цркве, у месту Гајлнау недалеко од Лимбурга на Лани, у Немачкој.

Схи-архимандрит Василије је рођен на Васкрс 1943. године у Мури-у код Цириха. Са православљем се сусреће у Грчкој на матурској екскурзији, након чега се уписује на Богословски факултет у Атини.
Током студија упознаје и потоње Архијереје Српске православне цркве: Амфилохија, Атанасија, Артемија и Иринеја који му откривају пут светосавски, равноапостолног и васељенског учитеља Светог Саве Српскога, који ће дубоком промишљу Бога Живога младог швајцарског православног теолога пратити ка његовом будућем духовнику, Светом Јустину Поповићу 1971. с радошћу прима монашки постриг од свога духовног оца, архимандрита Јустина Ћелијског, али и његово духовно завештање – да сведочи Светосавље на Западу.

Вечерас 7.11. након Вести из Цркве у 20:10 ч

Повезане вести

Најаве емисија