НЕДЕЉА, 30. 1. 2022 - 17:53

Извор: TВ Храм

Промоција песме из пројекта „Земљи со, а тами сјај“

У оквиру пројекта „Земљи со, а тами сјај“, подржаног од стране Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама, Телевизија Храм објавила је једну инспиративну нумеру под називом „Наша вера“, рађену по тексту Светог Владике Николаја Велимировића.

ТВ Храм

По препоруци Светог Архијерејског  Сабора, институције Српске православне цркве обележиле су на свој начин ову годину јубилеја Св. Владике Николаја Велимировића. То је учинила и Телевизија Храм, кроз више програмских садржаја, измећу осталог и овом нумером, као и самим пројектом „Земљи со, а тами сјај“. 

Биља Крстић, Група Легенде, Валентина Кузмановић и Вокална радионица „Бистрик“ оживели су својим гласовима и учешћем ову нумеру, подсећајући на све стубове православне вере- светитеље, мученике и пророке.

Музику потписује Ана Ивановић, а израду аранжмана и тонску обраду Растко Аксентијевић и Небојша Брдарић. Нумера је снимљена у студију Спарта.

Кадрови за спот снимани су у Храму Светог Саве и Крипти Храма, на чијим су фрескама и мозаицима пројављени бројни свети славни мученици, светитељи, пророци, међу којима су и Срби Светитељи.

Песму и спот премијерно можете погледати у програму Телевизије Храм, вечерас у 20.20 часова

Песме са пројекта „Земљи со, а тами сјај“, биће објављиване као синглови, до Васкрса 2022. , када се очекује и излазак саме компилације на компакт-диску.

Са жељом да негујемо радост Православља, преносимо  завет наших праотаца свим генерацијама, да идемо путем Светога Саве и Св. Владике Николаја, уз Божију помоћ,

Ваша Телевизија Храм

Повезане вести

Најаве емисија