СУБОТА, 25. 5. 2024 - 15:00

Извор: TВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Субота, 25. мај

На програму Телевизије Храм у суботу 25. маја можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:

ТВ Храм
  • Не пропустите информативну емисију Вести из Цркве у 20.00, 21.00 и 22.00 часа.
  • Нови серијал Из дана у дан са Патријархом Павлом у којем одговарамо на питања из свакодневног живота погледајте у 20.10 часова. Данашња поука гласи „Послушни смо светим апостолима, мученицима и оцима“.
  • Цар Душан наложио је да се састави законик који је требало да важи у читавом царству. Књига закона од 201 члана, познатија као Душанов законик, проглашена је на државном сабору у Скопљу 21. маја 1349, а допуњена на сабору у граду Серу 1354. године. "Душанов законик" имао је велики утицај на живот српског народа у временима робовања под Османлијама како на свакодневни живот тако и на уметност и културу уопште. Емисију о настанку Душановог законика можете погледати у 20.15 часова.
  • У 21.10 часова не пропустите Мисионарска писма Светог Владике Николаја Велимировића, емитоваћемо писмо свештенику Станку С.: О зидању и рушењу.
  • Кроз историју српске црквене уметности води нас историчар уметности Сњежана Орловић са својим гостима, најзначајнијим именима из области историје уметности, историје, архитектуре, теологије, књижевности и музике. Данас у 21.15 часова вам представљамо причу о 20. веку у којој је учестововао проф. др Јован Делић, академик, историчар књижевности.
  • У 22.10 часова препоручујемо да погледате културно-уметнички програм са академије која је одржана поводом обeлежавања 130 година од рођења, 45 година од упокојења и 10 година од преноса моштију Преподобног оца нашег Јустина Ћелијског.

Будите уз Вашу Телевизију Храм!

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија