ПОНЕДЕЉАК, 25. 3. 2024 - 14:27

Извор: TВ ХРАМ

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Понедељак 25. март

У 19:00 часова, премијерно можете погледати прву епизоду документарног серијала "Хронологија НАТО напада" кроз коју нас највећим делом води текст из књиге архимандрита Јована Радосављевића "Дневник под бомбама".

ТВ Храм

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије присуствовао је  централној државној комеморацији - 25 година од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију одржаној у Прокупљу. Више о овој теми погледајте у репортажи од 19:15 часова.

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Ново издање емисије „Из дана у дан са Патријархом Павлом“ можете погледати на програму Храм Телевизије од 20:10 часова. Назив нове емисије је „Крштење се над мртвим не може вршити.“

У другом делу емисије "Изгубљени бејасмо и нађосмо се" погледајте причу о манастиру Светих Архангела, цркви Богородице Љевишке, као и Саборном храму у Призрену. Са животом у Призрену упознали су нас професори и ученици Призренске богословије, а о бисеру Метохије, Великој Хочи и светињама које се у њој налазе разговарали смо са парохом великохочанским јерејем Миланом Стојковићем. Велика Хоча позната је по гајењу винове лозе и производњи вина, а више о томе, у винарији Петровић, разговарали смо са Миланом Петровићем. Емисија "Изгубљени бејасмо и нађосмо се" на програму Телевизије Храм од 20:15 часова.

Емисију „Мисионарска писма Светог Владике Николаја“ можете погледати од 21:10 часова. Назив нове емисије је „Једном новом утописти о страним посетиоцима“.

Љубазношћу продуцента NAMA FILM-a и свих аутора и учесника филма, на програму Телевизије Храм у понедељак 25. марта са почетком у 21.15 часова, моћи ћете да погледате дугометражни документарни филм "Чекајући Хандкеа". Филм је рађен 2021. године у режији и по сценарију Горана Радовановића, а приказује живот преосталог српског становништва на Косову и Метохији, са акцентом на причи о винару Срђану Петровићу из Велике Хоче, који, након што је Петер Хандке добио Нобелову награду за књижевност, на својој винарији поставља плочу у част писца, који је више пута ту боравио.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија