СРЕДА, 7. 6. 2023 - 21:50

Извор: ТВ Храм

Векови: Смотра дечјих фолклора у манастиру Св. Архангела код Призрена

Молитвом Оче наш и песмом владике Николаја ,,Вера вечна вера славна,, у манастиру Светих Архангела код Призрена, у недељу, 4. јуна, на Тројичиндан, одржана је 22. по реду смотра дечјих фолклора "У сусрет Видовдану" Симболично, држећи се за руке, око шест стотина деце је исплело најлепши тројичиндански венац око Душанове цркве подигнуте у славу Сабора Светих Арханђела давне 1346.године, а родитељи и учитељи који су дошли да их подрже аплаузом уживали су у лепоти и шаренилу народних ношњи из свих делова Косова и Метохије.

ТВ Храм

Лепо време је, упркос најављеној киши, ишло на руку сабранима а домаћин сабрања, уз благослов владике рашко-призренског г. Теодосија, био је игуман Михајло са братијом. 

Манифестацију ,,У сусрет Видовдану“ је и ове године организовао Савез аматера Косова и Метохије, Дом културе „Грачаница” и манастир Светих Архангела, уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију.
Сликом и речју у вечерашњој емисији Векови преносимо вам део атмосфере са овог величантвеног сабрања. Будите уз ТВ ХРАМ, четвртак, 8. јун 2023.године од 20.10.

ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија