СУБОТА, 25. 9. 2021 - 13:35

Извор: ТВ Храм

Нови серијал на ТВ Храм "Приче из незаборава" - Сваке суботе после 21 час

Прва емисија серијала "Живот верног народа", субота 25.9. у 21:20 часова.

ТВ Храм

"Заборав је одсуство љубави“, рекла је Радмила Мишев у предговору књиге „Приче из незаборава“ која је настала из пера архимандрита магистра Алексеја, игумана манастира Светог Луке који се сместио у селу Бошњане у Епархији крушевачкој. Управо је наслов његове књиге нама послужио за име серијала емисија о српским светињама и духовницима који непрестано бдију и моле се Господу Богу за род српски и читав свет. Старије памтише говоре да човек за живота треба у сваком селу да сагради кућу, али када то кажу они не мисле на материјалну већ на заједницу љубави са људима који ће нас увек радо примити и руке раширити кад год нас угледају.

Све приче које смо забележили одликују се топлином казивања, великом љубављу и искреношћу. Борба против незаборава и материјалног света основа је живота сваког хришћанина. Радмила Мишев предговор завршава реченицом: „Чврсто верујем да ће приче многима бити на утешеније и поученије, јер, људско је памћење кратко. Остаје само оно што је записано.“ Овоме бисмо додали и уснимљено, због оних генерација које долазе. (пауза) Благословом Преосвећеног владике крушевачког Господина Давида, свештеника, монаха и сестринства посетили смо епархију и уз Божију помоћ снимили светиње и духовнике.

Протојереј-ставрофор Драги Вешковац био нам је домаћин у првој емисији серијала, упознао нас са животом цркве и верног народа. Објаснио нам са којим се питањима људи најчешће обраћају и упутио нас на који начин савремени човек може и треба да одговори на искушења са којима се сусреће у свакодневном животу.
 

Повезане вести

Најаве емисија