ЧЕТВРТАК, 17. 9. 2020 - 13:08

Извор: Словољубве

Патријарх Иринеј и игуман Хиландара Методије на слави Богородичине цркве у Земуну

Протојереј Небојша Тополић, старешина Богородичине цркве у Земуну, позива благочестиви народ престонице да се окупи на празник Рођења Пресвете Богородице - Мале Госпојине, храмовну славу цркве, 21. септембра 2020. године од 9 часова на Светој архијерејској Литургији, коју ће служити Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, уз саслужење игумана хиландарског Методија и свештенства АЕМ.

Како је за Радио "Слово љубве" потврдио о. Небојша Тополић, празнично јутрење на дан славе почеће у 7 часова и 30 минута, а Свјатјејши Патријарх српски г. Иринеј ће освештати Иконе Пресвете Богородице Јерусалимске и Тројеручице које у овај храм долазе благодарећи несебичној љубави и прилозима верног народа.

Претходног дана, у недељу 20. септембра 2020. године, од 17 часова биће служено празнично вечерње и у наставку одржана Духовна академија посвећена празнику и великом јубилеју Цркве – 240 година духовног и богослужбеног трајања.

У разговору за Радио Словољубве о. Небојша Тополић говори управо о великој радости која је поводом овогодишње храмовне славе али и великог јубилеја самог храма, обасјала не само ову парохијску заједницу, Земун и Београд, него и целу наш земљу и сав народ.

Повезане вести

Догађаји