УТОРАК, 9. 7. 2024 - 11:51

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Поновни долазак иконе Мајке Божије „Умекшање злих срца“ у подгорички Саборни храм

Мироточива икона Мајке Божије „Умекшање злих срца“ поново ће доћи у Црну Гору, гдје ће бити од 9. до 16. јула, на радост бројних вјерника.

Ова велика светиња Русије и цијеле васељене, „Седмострелна икона Богородице Марије“, како се још назива, у уторак 9. и сриједу 10. јула  биће изложена у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, гдје ће се служити и Света литургија у 8 часова. Вјерни народ моћи ће цјелодневно да се поклони и цјелива икону Пресвете Мајке Божије.

Подсјећамо, уочи празника Успења Пресвете Богородице велики број вјерника, у непрегледним колонама у подгоричком Саборном храму Христовог Васкрсења дошли су прошле године да се поклоне овој чудотворној икони и лику Пресвете Мајке Божије која их је благословила својом посјетом.

У Митрополију икону је донио Сергеј Леонидович у пратњи нашег прослављеног кошаркаша Николе Миротића и његове супруге Нине.

Икона „Умекшање злих срца“ наставља да мироточи. Према њој се пружају многе руке. Пружају се, да осјете топлину и љубав Богородице, Која зна бол сваког срца, које је окренуто Њеном Сину. Радуј се, Пресвета Богородице, претварајући Своју тугу у нашу радост!

Добро дошли!

Митрополија црногорско-приморска

Повезане вести

Вести