НЕДЕЉА, 16. 6. 2024 - 10:03

Извор: TВ ХРАМ

Торжествено евхаристијско сабрање у храму Светих Апостола Петра и Павла на Топчидеру (ФОТО/ВИДЕО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије началствовао је на светом евхаристијском сабрању у храму Светих Апостола Петра и Павла на Топчидеру, у Недељу Светих Отаца Првог Васељенског сабора, 16. јуна 2024. године.

ТВ Храм

Његовој Светости саслуживали су Преосвећена господа Епископи: далматински Никодим и западноевропски Јустин, свештенство и ђаконство, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Обраћајући се сабранима беседом, Преосвећени Епископ Јустин рекао је да нам својим Вазнесењем, Господ отвара простор слободе да у Њега поверујемо. Међутим, као што и сами знамо, сви ми често то чујемо и говоримо – Јел верујеш у Бога? Верујем, како не верујем. Преко деведесет посто Срба верује у нешто. Мањи број конкретно каже да верује у Бога, али када погледаш колико је та вера делатна, колико је та вера жива онда је ту нажалост проценат знатно мањи. Међутим, шта је то што је потребно безусловно да поседујемо ми хришћани да бисмо заиста живели својом вером, да бисмо живели Христом, да бисмо живели у пуноћи свих оних дарова које нам је Господ донео овде на земљу и да нам дарује живот вечни као што Он каже, да познамо Једног Истинитог Бога? Потребна је молитва пре свега. Молитва је наша духовна енергија, наш покретач, наше надахнуће, наше упознавање, разговор и дружење са Богом.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
 
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести