СУБОТА, 25. 5. 2024 - 20:31

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије на предавању оца Рафаила "Имамо име" (ФОТО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије присуствовао је у суботу, 25. маја 2024. године предавању јеромонаха Рафаила Бољевића, настојатеља манастира Подмаине, које се одржало у Храму Светог Саве на Врачару.

ТВ Храм

Храм Светог Саве био је испуњен бројним верним народом, који је желео да чује поучне речи оца Рафаила који је говорио на тему "Имамо име". 

На крају предавања сабраном народу обратио се Његова Светост и осврнувши се на одржано предавања оца Рафаила истакао је да као што је отац Рафаило рекао наша вера јесте и наш живот и наше предање и уколико је наш живот вера онда и не треба много речи и философије у духу овога света него реч, слово, само по себи говори из нас. Често данас чујемо да Црква треба да се осавремени нема потребе да ми било шта додајемо и одузимамо јеванђељу, као што је Апостол Павле рекао: "Оно што примих, то вам предајем", не може се модернизовати јеванђеље, није Црква тело које се прилагођава духу времена, него је свако време позвано да уђе у Цркву која је вечност, јер постоји да би преображавала време и свет, а не да би себе преображавала у духу времена.

ТВ Храм

Патријарх Порфирије позвао је оца Рафаила да поново дође у Храм Светог Саве уз благослов Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског Г. Јоаникија и посвети наредно предавање између осталог и одговорима на многобројна питања верног народа која нису били у прилици да поставе вечерас.

Предавање ћете ускоро моћи да погледате на програму и јутјуб каналу Телевизије Храм.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести