СРЕДА, 22. 5. 2024 - 10:53

Извор: ТВ Храм

Епископ Алексеј у манастиру Светог Христофора у Мислођину: Позвани смо да направимо у срцу свом трон Спаситељу (ФОТО/ВИДЕО)

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј служио је данас 22. маја свету архијерејску Литургију на празник Светог мученика Христофора у манастиру посвећеном овом светитељу у Мислођину.

ТВ Храм

Преосвећеном Епископу Алексеју саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству верног народа.

У својој беседи Преосвећени Епископ Алексеј је истакао да је сваки мученик, сваки преподобни, сваки благочестити хришћанин  христоносац, јер смо позвани да направимо у срцу своме трон самом Спаситељу.

"Ако то не учинимо нећемо бити христоносци, ако прихватимо да будемо христоносци имајте у виду да ћемо бити и поругани, и попљувани и гоњени. Али знамо и то да Христос је надвладао свет и да никога не оставља и нема веће љубави од ове, него да положи  душу своју за пријатеља свога а свети Христофор је то учинио за Христа самога. Како је то дивно да му је Христос пријатељ. Размислимо мало о томе, да видимо колико је нама Христос пријатељ", додао је Епископ Алексеј.

На крају свете Литургије, Епископ Алексеј је преломио славски колач и осветио славске дарове.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести