ПЕТАК, 22. 3. 2024 - 22:15

Извор: Московска Патријаршија

Патријарх Кирил изразио саучешће у вези са терористичким нападом на концертну халу Крокус

Његова Светост Патријарх московски и све Русије Кирил изразио је саучешће у вези са погибијом људи у терористичком нападу на концертој хали Крокус у Красногорску код Москве.

„Дубоко сам шокиран терористичким нападом који се догодио у концертној дворани Цроцус Цити Халл, који је однео много цивилних живота. Почињени злочин је упечатљив по свом цинизму и суровости. Изражавам Вам искрено саучешће и моје срце тугује са Вама“, наводи се у Патријаршијском саучешћу. Његова Светост Патријарх Кирил је изразио уверење да ће „органи за провођење закона и специјалне службе учинити све да се смео злочин успешно и што пре разреши и приведу правди одговорни за његово организовање и извршење“.

"Брините се за све вас, позивам вас да не губите веру, сачувате храброст, чврстину и усрдно се молите Господу, Који је увек у близини страдања и жалости“, рекао је Његова Светост. Са благословом Његове Светости, Синодално одељење за црквено доброчинство и социјално служење пружиће „сву неопходну пастирску помоћ жртвама и породицама страдалих“. „Нека милостиви Господ подари покој душама умрлих, подари исцељење рањенима и утеши све погођене овом страшном трагедијом“, закључио је Предстојатељ Руске Православне Цркве.
 

Повезане вести

Вести