СРЕДА, 14. 2. 2024 - 15:51

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Петар у цркви Светог Трифуна у Малом Мокром Лугу: Мученици су били сведоци истинске љубави Христове (ФОТО/ВИДЕО)

У почетку, основно сведочанство и потврда нечије светости било је мучеништво за Христа, зато што мученик и значи сведок. Мученици су били сведоци истинске љубави Христове. Они су ти који су посведочили својим животом праву, искрену и највећу могућу љубав, рекао је Епископ Петар у беседи, 14. фебруара 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викарни Епископ Патријарха српског г. Порфирија, началствовао је на светом евхаристијском сабрању на празник Светог мученика Трифуна, 14. фебруара 2024. године у цркви посвећеној овом светитељу у Малом Мокром Лугу.

Епископу Петру саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да у почетку, основно сведочанство и потврда нечије светости било је мучеништво за Христа, зато што мученик и значи сведок. Мученици су били сведоци истинске љубави Христове. Они су ти који су посведочили својим животом праву, искрену и највећу могућу љубав. Јер, као што нам је Господ рекао: Нема веће љубави од те, него положити живот свој за ближњег свог. На основу тога ми разумевамо шта љубав јесте, пошто се под том речју подразумева свашта нешто у данашње време.

На крају светог евхаристијског сабрања, освештани су славски дарови.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести