ПОНЕДЕЉАК, 5. 2. 2024 - 21:52

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Исихије служио бденије у капели Православног богословског факултета Универзитета у Београду (ФОТО)

У понедељак 5. фебруара 2024. године, у капели Православног богословског факултета Универзитета у Београду служењем бденија, којим је са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија предстојао Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Исихије започело је прослављање новоустановљеног празника Светих који су учили и који су се учили на Богословском училишту у Београду.

ТВ Храм

Епископу су саслуживали архимандрит Тихон, игуман манастира Студенице, архимандрит Нектарије, главни секретар Светог Архијерејског Синода, јеромонах Козма из манастира Ковиљ, као и професори Богословског факултета.

Бденију су молитвено присуствовали и Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, о. Методије, игуман манастира Гомионица, братство манастира Ковиљ, бројно свештенство, свештеномонаштво, ђаконство из епархија СПЦ, као и професори и студенти Богословског факултета. 

Данашње генерације професора и студената Православног богословског факултета у Београду, као и сва пуноћа Српске Православне Цркве, са поносом славе и чувају као бесцен благо успомену на незаборавна дела својих славних предака, служитеља Бога, Цркве и рода српског – светих учитеља: Иринеја Бачког Исповедника и преподобног Јустина Ћелијског; светих ученика: Јована Шангајског и Варнаве Хвостанског, свештеномученика Бранка (Мустура), Спасоја (Беговића), Луке (Вукмановића), Владимира (Петржека), Недељка (Стреличића), Вељка (Зуцајића), Николе (Богуновића), Спасоја (Павићевића), Јована (Рапајића), Михаила (Ђусића), Јована (Бјеговића), Јована (Виславског), Михаила (Драговића), Тихомира (Нешковића), Душана (Диклића), Јаше (Степанова), Луке (Вучинића), Павла (Радомана) и ђакона Александра (Ердељана).


* * *

Тим поводом у факултетском параклису биће служена Света архијерејска Литургија у уторак, 6. фебруара, с почетком у 9:00 часова.
 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести