УТОРАК, 23. 1. 2024 - 18:18

Извор: ТВ Храм

Сабор Светог Јована Крститеља и Богојављење прослављени у Буенос Ајресу (ФОТО)

 

У суботу 20. јануара 2024. на сабор Светог Јована Крститеља служена је света архијерејска Литургија у манастиру Светог Саве у Буенос Ајресу.

ТВ Храм

Светом архијерејском Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ каракаски и јужноамерички г. Јован уз саслужење протопрезвитера о. Стефана Јовановића, јеромонаха Давида и јерођакона Нектарија у присуству монаштва и верног народа. На крају свете Литургије Епископ Јован је преломио славски колач у част Светог Јована Крститеља и крсне славе мати Марије настојатељице ове свете породице. Епископ Јован је том приликом честитао мати Марији славу и пожелео добро здравље и да на могаја лета слави Светог Јована Крститеља и претечу Христовог, а наставку је настављено заједничарење уз трпезу љубави коју је припремила мати Марија за све госте и присутне, а току славља се такође и обратио о. Стефан и честитао мати Марији славу и поздравио све присутне и пожелио добродошлицу Епископу Јовану.

А току дана протопрезвитер о. Стефан Јовановић и јеромонах Давид обавили су чин водоосвећења ријеке Рио де ла Плата у Буенос Ајресу.

Дан раније у петак 19 јануара 2024. на Богојављење служена је света Литургија у катедралном Храму Рођења Пресвете Богородице у Буенос Ајресу. Свету Литургију је служио протопрезвитер о. Стефан Јовановић, јеромонах Давид  и јерођакон Нектарије у присуству монаштва и верног народа из овог краја. Додатну духовну радост смо имали да су у току Литургије примили свету тајну Крштења брат Марко и сестра Паула из Буенос Ајреса а у наставку свете Литургије обављен је и чин великог водоосвећења где је на крају Литургије о. Стефан поздрављајући са речима "Бог се јави. Ваистину се Бог јави" и благословио све присутне Богојављенском водицом и пожелио од Господа добро здравље и у тој радости догађаја настављено је заједничарење.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести