СУБОТА, 20. 1. 2024 - 11:46

Извор: TВ ХРАМ

Слава цркве Сабора Светог Јована Крститеља у насељу Беле Воде - Епископ Доситеј: Духовно живимо када свој начин размишљања усаглашавамо са оним божанским (ФОТО/ВИДЕО)

Духовно живимо када свој начин размишљања, свој начин говорења и свој начин делања усаглашавамо са оним божанским - да мислимо што је Богу угодно, да говоримо што је Богу угодно, да не излази из наших уста било каква реч, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 20. јануара 2024. године.

TV Hram

На празник Сабора Светог Јована Крститеља - Јовањдан, 20. јануара 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј, викар Патријарха српског, предстојао је на светом евхаристијском сабрању у цркви посвећеној данашњем празнику у насељу Беле Воде.

Епископу Доситеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

На крају свете Литургије, освештани су славски дарови поводом храмовне славе.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је нама у духовном животу је потребно не само малчице да живимо духовно, него да живимо духовно до краја. Духовно живимо када свој начин размишљања, свој начин говорења и свој начин делања усаглашавамо са оним божанским - да мислимо што је Богу угодно, да говоримо што је Богу угодно, да не излази из наших уста било каква реч. Не може да излази клетва и благослов, не можемо тим истим устима да се молимо Богу и да проклињемо свог ближњег. Реч је светиња.

TV Hram
TV Hram
TV Hram
TV Hram
TV Hram
TV Hram

Повезане вести

Вести