ЧЕТВРТАК, 18. 1. 2024 - 18:27

Извор: ТВ Храм

Молебан и света Литургија у Мадријаги, провинцији Буенос Ајреса (ФОТО)

У суботу у вечерњим сатима 13. на 14. јануар служен је молебан за ново лето Господње у Југословенском удружењу Његош у Мадријаги.

ТВ Храм

Молебан је служио протопрезвитер о. Стефан Јовановић у молитвеном присуству јерођакона Нектарија, амбасадора Црне Горе у Буенос Ајресу Гојка Челебића и домаћина ове вечери и осталих гостију сабраних из овог краја. На крају молебана о. Стефан се обратио присутнима и честитајући благословено ново лето  Господње, а уједно се обратио присутнима и амбасадор Црне Горе. Председник удружења Његош Мигуел Јанковч и такође упутили  честитке свима присутнима где су се сви заједно потрудили и у наставку припремили свечану вечеру за све госте поводом овог празника.

У недељу 14. јануара на сам дан празника Светог Василија Великог одслужена је света Литургија коју је служио протопрезвитер о. Стефан Јовановић у молитвеном присуству јерођакона Нектарија и верног народа сабраних из овог краја где је такође био и присутан амбасадор Црне Горе у Буенос Ајресу Гојко Челебић и на тај начин посведочили и прославили име Господње и улазак у ново лето. На крају свете Литургије о. Стефан се обратио присутнима честитајући празник и пожелевши свако добро у новој години, а у наставку је настављено заједничарење.

У поподневним часовима о. Стефан са осталима је био у посети породици Мирковић-Мартиновић код Мадријаге где је уједно и причестио слушкињу Божију Марију Мирковић-Мартиновић која је већ ушла у 91. годину овоземаљског живота и са којом смо кроз разговор и песму подсетили се њеног порекла и живота,  те је тренутке са сузама поделила са нама. На крају смо јој пожелели доброг здравља и да је Господ још поживи међу нама.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести