СУБОТА, 6. 1. 2024 - 12:50

Извор: ТВ ХРАМ

Света Литургија на Бадњи дан у цркви Светог Димитрија - Епископ Петар: Овај свет неће пропасти јер је у центру овога света Христос (ФОТО)

Данас смо сведоци страшних ратова и много зла, али овај свет неће пропасти јер је у центру овога света Христос кроз кога и ради кога је овај свет створен. Бог Отац у вечности љуби свог вечно рођеног Сина, Логоса Божијег. Истом том количином љубави Бог Отац воли нас, рекао је Епископ Петар у беседи, 6. јануара 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викарни Епископ Патријарха српског, началствовао је на светом евхаристијском сабрању на Бадњи дан, 6. јануара 2024. године, у цркви Светог великомученика Димитрија на Новом Београду.

Епископу Петру саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ је рекао да смо данас сведоци страшних ратова и много зла, али овај свет неће пропасти јер је у центру овога света Христос кроз кога и ради кога је овај свет створен. Господ наш Исус Христос је учинио да смо постали део љубави Свете Тројице. Бог Отац из вечности вечно љуби свога Сина, ми то не можемо ни да појмимо. Када причамо о томе наш ум се заталаса, колико Бог Отац у вечности љуби свог вечно рођеног Сина, Логоса Божијег. Истом том количином љубави Бог Отац воли нас.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести