СУБОТА, 30. 12. 2023 - 10:53

Извор: ТВ Храм

Слава храма Светих преподобномученика ђакона Авакума и игумана Пајсија у Алтини, Епископ Доситеј: Од наше вере зависи спасење наше душе (ФОТО)

Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј служио је у суботу 30. децембра свету архијерејску Литургију у храму Светих преподобномученика ђакона Авакума и игумана Пајсија у земунском насељу Алтина поводом крсне славе.

ТВ Храм

Преосвећеном Епископу саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитевном присуству верног народа, међу којима је био велики број младих светосаваца. Катихете Емина Боснић и Момчило Витошевић су организовали долазак ђака веронауке из Основне школе Сава Шумановић на крсну славу своје парохијске цркве.

У својој архипастирској беседи Преосвећени Епископ Доситеј је истакао да је веома важно да верујемо у Бога, али да је веома  важно и како верујемо у Њега.

"Јер од те наше вере зависи спасење наше душе. Ту нашу веру у Бога треба одржати до краја и јачати је, да она расте и да на крају буде најјача. Треба је одржати до краја, сагласно речима Божанског писма, ко претрпи до краја биће спашен. Не веровати само на неко време, него до краја. Али није довољно само веровати у Бога, потребно је и надати се у Бога. А надати се значи своје биће упућивати стално на Бога, тражити од Њега помоћ, очекивати Његов помоћ. А љубав као круна, она је као нека свеза, као гарант да нас ништа неће раставити од љубави Божије. Као и што се каже у Божанском писму: "Шта ће нас раставити од љубави Божије, да ли смрт, да ли изобиље, да ли оскудица, сиромаштво, глад?". Каже ништа нас не може раставити од љубави Божије сем Бога у Исусу Христу који ми даје моћ. Такву веру, такву наду, љубав имали су и велики мученици које данас у овом светом храму славимо", истакао је Епископ Доситеј.

Након свете Литургије Епископ липљански Доситеј је преломио славски колач и освештао славске дарове.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести