ЧЕТВРТАК, 21. 12. 2023 - 14:01

Извор: ТВ Храм

Патријарху Порфирију додељена захвалница Савеза слепиих и слабовидих Србије (ФОТО/ВИДЕО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије присуствовао је завршној свечаности поводом краја календарске године коју организује Савез слепих и слабовидих Србије, на којој му је уручена захвалница за велики допринос афирмацији и унапређењу положаја слепих и слабовидих особа, у четвртак 21. децембра 2023. године.

ТВ Храм

У својој беседи, Његова Светост је рекао: "Независно од способности физичких које имамо, када говоримо о ономе што је најважније, суштински орган свакога човека, морамо подвући безброј пута је реч љубав. Љубав је орган, метод, начин, који нам нуди знање које нас води у спознају, онај који је лишен љубави или онај који има дефицит љубави тај напросто је лишен и могућности да дође до истинских увида и спознаја о било којој теми."

На завршној свечаности  додељено је највише признање Савеза - награда „Филип Вишњић“, проглашени су победници књижевног конкурса, који је реализован уз подршку Министарства културе и информисања, награђени су најбољи слепи ученик и студенти и додељене су захвалнице заслужнима за унапређење положаја слепих и слабовидих особа у Србији.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести