НЕДЕЉА, 19. 11. 2023 - 08:52

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Алексеј богослужио у Богородичиној цркви у Земуну: Ми хришћани не смемо да се бојимо смрти (ФОТО/ВИДЕО)

Смрт једнако хара, али нема ту јачину коју је имала до васкрсења Христовог, јер је живот у Његовој руци и Он је победио смрт. Зато ми хришћани не смемо да се бојимо смрти, треба само да се бојимо греха. Грех је смрт, зато што води у распадање, а Христос зацељивање, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 19. новембра 2023. године.

ТВ Храм

У цркви Рођења Пресвете Богородице у Земуну, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викарни Епископ Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у Двадесет четврту недељу по Духовима, 19. новембра 2023. године, уз саслужење презвитера и ђакона Архиепископије београдско-карловачке и молитвеном присуству бројног верног народа.

У току свете Литургије, Преосвећени Епископ је рукоположио ђакона Бојана Божића у чин презвитера.

Поучавајући сабране беседом, Епископ Алексеј је рекао да смрт једнако хара, али нема ту јачину коју је имала до васкрсења Христовог, јер је живот у Његовој руци и Он је победио смрт. Зато ми хришћани не смемо да се бојимо смрти, треба само да се бојимо греха. Грех је смрт, зато што води у распадање, а Христос зацељивање. Да се држимо Христа попут крвоточиве жене која се дотакла скута Његових и оздравила. И ми да се држимо Свете Чаше попут ове жене, јер је ту једини лек бесмртности.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести