НЕДЕЉА, 5. 11. 2023 - 10:15

Извор: ТВ ХРАМ

Торжествено евхаристијско сабрање у цркви Свете Недеље - Епископ Алексеј: Богатство нам не може обезбедити бесмртност (ФОТО/ВИДЕО)

Постоји рај, постоји пакао, сам Христос сведочи да ће праведници засијати и покајници у рају, а непокајани и они који су проћердали свој живот завршиће у паклу. То је правда, ту не можемо ништа, али једно можемо - док можемо да гледамо лице брата свога, лице брата свога јесте лице Христово. Због свакога од нас је Христос сишао на земљу, разапео се, умро и васкрсао. То је лек бесмртности, другог лека нема. Никакво богатство не може нам обезбедити бесмртност, једино ако њиме чинимо добра дела и никако другачије, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 5. новембра 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Свете великомученице Недеље у Великом Мокром Лугу, у Двадесет другу недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Светог апостола Јакова, првог Eпископа Jерусалимског, 5. новембра 2023. године.

Епископу Алексеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Сабраном верном народу се речима архипастирске беседе обратио Преосвећени Епископ Алексеј истакавши да видимо да постоји рај, да постоји пакао, сам Христос сведочи да ће праведници засијати и покајници у рају, а непокајани и они који су проћердали свој живот завршиће у паклу. То је правда, ту не можемо ништа, али једно можемо - док можемо да гледамо лице брата свога, лице брата свога јесте лице Христово. Због свакога од нас је Христос сишао на земљу, разапео се, умро и васкрсао. То је лек бесмртности, другог лека нема. Никакво богатство не може нам обезбедити бесмртност, једино ако њиме чинимо добра дела и никако другачије.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести