НЕДЕЉА, 29. 10. 2023 - 08:50

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Алексеј богослужио у цркви Свете Тројице у Земуну (ФОТО/ВИДЕО)

Њива ништа није друго него наша душа, душа која има различите делове њиве и добро земљиште и каменито и земљиште са пуно трња и земљиште поред пута. Сејач, добар сејач, то је Христос, ништа не чини тајно, него баца семе јавно, реч Божију и то семе пада на сва четири дела различита њиве, то јест душе. Ако добро размислимо, свако од нас себе може да нађе у делу те њиве која има четири врсте земљишта. По овој причи, само један део ће се спасти, само један ће донети плод. Угледајмо се на четврти део њиве, плодни, да нас ништа не омете, него да завапимо Господу да семе никне у нашим душама и да донесемо плод, да живот, дар Божији који је у нама вратимо Господу стоструко, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 29. октобра 2023. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Његове Светости, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у Двадесет прву недељу по Духовима, 29. октобра 2023. године у цркви Свете Тројице у Земуну.

Епископу Алексеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У току свете Литургије, Епископ Алексеј рукоположио је ђакона Велисава Миловановића у чин јереја.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да данашња прича из Јеванђеља говори о нашем спасењу, о нашим душама, јер њива ништа није друго него наша душа, душа која има различите делове њиве и добро земљиште и каменито и земљиште са пуно трња и земљиште поред пута. Сејач, добар сејач, то је Христос, ништа не чини тајно, него баца семе јавно, реч Божију и то семе пада на сва четири дела различита њиве, то јест душе. Ако добро размислимо, свако од нас себе може да нађе у делу те њиве која има четири врсте земљишта. По овој причи, само један део ће се спасти, само један ће донети плод. Угледајмо се на четврти део њиве, плодни, да нас ништа не омете, него да завапимо Господу да семе никне у нашим душама и да донесемо плод, да живот, дар Божији који је у нама вратимо Господу стоструко.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести