НЕДЕЉА, 15. 10. 2023 - 10:24

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Иларион у цркви Светих апостола Петра и Павла у Котежу: Битна је духовна дисциплина (ФОТО/ВИДЕО)

Битна је духовна дисциплина, духовни труд или подвиг када улазимо у своје срце и када покушавамо као да изађемо из оквира овога света. У слободи свога срца треба да разговарамо са Богом, који је слобода над слободама, Он је љубав изнад свих љубави, радост изнад свих радости, рекао је Епископ Иларион у беседи, 15. октобра 2023. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион предстојао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Светих апостола Петра и Павла у Котежу, у Деветнаесту недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Светог свештеномученика Кипријана и Свету мученицу Јустину, 15. октобра 2023. године.

Епископу Илариону саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

Поучавајући сабране беседом, Преосвећени Епископ је рекао да је битна духовна дисциплина, духовни труд или подвиг када улазимо у своје срце и када покушавамо као да изађемо из оквира овога света. У слободи свога срца треба да разговарамо са Богом, који је слобода над слободама, Он је љубав изнад свих љубави, радост изнад свих радости. Ако желиш нешто ново да ти се деси,  нешто надахњујуће, спусти се у своје срце, јер ту си се улењио, ту си постао досадан и себи и другима, ту се саплићеш увек о исте грехе, помери тај камен у своме срцу и живни новим животом. Да бисмо се спустили у своје срце, треба пре свега да са собом да се суочимо, јер кад сиђемо у своје срце себе гледамо.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести