НЕДЕЉА, 8. 10. 2023 - 13:05

Извор: СПЦ

Владика Арсеније: Сви поклоници су добро, у сталном смо контакту са амбасадом у Тел Авиву

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније, који заједно са Преосвећеним Епископом тимочким г. Иларионом и групом поклоника борави у Израелу, каже да су сви српски поклоници добро, као и да је део њих по плану пута већ на аеродрому, а друга група близу границе са Египтом.

Владика Арсеније наводи да у Израелу борави више поклоничких група из Србије. – Владика тимочки Иларион и ја смо у једној групи која је кренула из Ниша 1. октобра. Један део групе треба данас да се врати у Србију, а други да настави поклоничко путовање манастиру Свете Kатарине на Синају у Египту. Та група која данас треба да се врати у Србију броји 54 поклоника, они су кренули из Витлејема, већ су близу аеродрoма у Тел Авиву и имају лет у 22 сата. Сви су добро, али како чујемо лет је отказан, рекао је владика Арсеније и нагласио да покушавају да нађу решење за њихов повратак.

– Све време смо у контакту са нашом амбасадом у Тел Авиву која је на висини задатка. Други део групе у којој смо ја и владика Иларион има 35 путника, наша група је око 100 километара од границе са Египтом. Надамо се да ћемо за сат времена прећи границу, то је група која је кренула из Ниша и сви смо безбедни и добро, рекао је владика Арсеније и наводи да су бројни туристи и поклоници који бораве у Израелу из свих крајева света изненађени ситуацијом.

-Чуле су се експлозије, ПВО израелске војске, видели смо дим у даљини, али смо били у хотелу до пре неколико сати, слушали упутства наше амбасаде и решили сада када се ситуација смирила да кренемо на раније планиране дестинације, додао је владика Арсеније и указао да је једна група српских поклоника из Диселдорфа у Јерусалиму, као и да су и они добро. – Једна група из Србије, из Kраљева и једна српска група из дијаспоре – Аустрије и Швајцарске вратили су се јуче. Једна наша група из Лондона требало је да се данас врати, вероватно су и они на аеродрому, рекао је владика Арсеније.

Сирене за ваздушну опасност огласиле су се рано јутрос у јужним и централним деловима Израела након ракетног напада из Појаса Газе.

ТВ Храм

Повезане вести

Вести