НЕДЕЉА, 8. 10. 2023 - 09:39

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Петар у цркви Светог кнеза Лазара у Земун пољу: Када се молимо морамо да имамо отворено срце и вољу да препознамо Божији позив (ФОТО/ВИДЕО)

Сваком од нас потребан је тај додир Божији, много више него некаква правила, некакви системи, некакве филозофије, некакве идеје. Када се молимо и када тражимо додир Божији, истовремено морамо да имамо отворено срце и вољу да препознамо Божији позив, па и да се одазовемо на Божији позив, рекао је Епископ Петар у беседи, 8. октобра 2023. године.

ТВ Храм

У цркви Светог кнеза Лазара у Земун пољу, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, началствује на светом евхаристијском сабрању, у Осамнаесту недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Светог Сергија Радоњешког, 8. октобра 2023. године.

Епископу Петру саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству бројног верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да смо чули у Јеванђељу како је Господ позвао и призвао своје прве апостоле да крену са Њим и позвао их на ту узвишену службу да постану ловци људи, да их извлаче из мора смртности и греха и да их уводе у брод спасења, у Цркву, у лађу која води у вечни живот, у Царство Небеско. Сваком од нас потребан је тај додир Божији, много више него некаква правила, некакви системи, некакве филозофије, некакве идеје. Када се молимо и када тражимо додир Божији, истовремено морамо да имамо отворено срце и вољу да препознамо Божији позив, па и да се одазовемо на Божији позив.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести