НЕДЕЉА, 24. 9. 2023 - 14:13

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Петар у цркви Светог Василија Острошког на Бањици: Човек је икона Божија (ФОТО/ВИДЕО)

Човек као круна стварања Божијег јесте управо по Божијем промислу и замисли био тај из кога треба да се оствари та заједница између бесконачног Бога нествореног и створене природе. То се управо дешава у Исусу Христу. Човек заиста има тај дар од Бога. Човек је икона Божија, личи на свога Творца, а то се пре свега огледа у том дару слободе који је повезан са даром љубави, рекао је Епископ Петар у беседи, 24. септембра 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Светог Василија Острошког на Бањици, у Шеснаесту недељу по Духовима, 24. септембра 2023. године.

Епископу Петру саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

Поучавајући сабране архипастирском беседом, Преосвећени Епископ је рекао да човек као круна стварања Божијег јесте управо по Божијем промислу и замисли био тај из кога треба да се оствари та заједница између бесконачног Бога нествореног и створене природе. То се управо дешава у Исусу Христу. Човек заиста има тај дар од Бога. Човек је икона Божија, личи на свога Творца, а то се пре свега огледа у том дару слободе који је повезан са даром љубави. Људска природа и човек уопште јесте место и простор сусрета где ће се бесконачнио Бог сјединити са природом и то се дешава, као што знамо, у Господу нашем Исусу Христу.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести