ЧЕТВРТАК, 21. 9. 2023 - 10:09

Извор: ТВ ХРАМ

Торжествено прослављен празник Рођења Пресвете Богородице у Пећкој Патријаршији - Епископ Иларион: Богородица никада не заборавља на нас (ФОТО/ВИДЕО)

Не треба ниједног дана да заборавимо на Богородицу, јер Она на нас не заборавља. Она се молитвено заузима за цео свет. Ми нажалост нисмо тога свесни због наше окорелости срца, ми нисмо свесни како нас чека Бог Отац да Му се вратимо, а чека нас и Мајка, Мајка Пресвета Богородица, од које се изатка риза Емануилова, од које настаде и Црква, јер све ово што можемо да додирнемо у тајни Цркве, то је од Ње, то је оно што је по човеку, то је оно што је људско, рекао је Епископ Иларион у беседи, 21. септембра 2023. године.

М. Петровић

На празник Рођења Пресвете Богородице - Малу Госпојину, 21. септембра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Пећка Патријаршија, уз саслужење пароха Драгана Радовановића и молитвеном присуству сестринства манастира и верног народа.

Говорећи о Богородици, Преосвећени Епископ је рекао да не треба ниједног дана да заборавимо на Њу, јер Она на нас не заборавља. Она се молитвено заузима за цео свет. Ми нажалост нисмо тога свесни због наше окорелости срца, ми нисмо свесни како нас чека Бог Отац да Му се вратимо, а чека нас и Мајка, Мајка Пресвета Богородица, од које се изатка риза Емануилова, од које настаде и Црква, јер све ово што можемо да додирнемо у тајни Цркве, то је од Ње, то је оно што је по човеку, то је оно што је људско. Наш предводник је Пресвета Богородица. Ми сви стојимо у реду иза једне жене. Иза једне чудесне жене, јер каже се да је преко жене дошао и грех, она се превари па даде и мужу свом, те згрешише, али тако, преко жене дође спасење, преко жене се роди Живот.

М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић
М. Петровић

Повезане вести

Вести