НЕДЕЉА, 20. 8. 2023 - 08:40

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Петар у цркви Светог пророка Илије у Малом Пожаревцу: Нема хришћанског живота без опраштања (ФОТО/ВИДЕО)

Опрости и биће ти опроштено и не суди и неће ти бити суђено. То пише у Јеванђељу, то је Господ нама рекао. Заиста, нема хришћанског живота без опраштања. Ако нисмо научили да опраштамо и да не осуђујемо, онда све друго што радимо, питање је колико је то искрено и колико је то пројава наше праве вере, рекао је Епископ Петар у беседи, у недељу 20. августа 2023. године.

ТВ Храм

У цркви Светог пророка Илије у Малом Пожаревцу, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар предстојао је на светом евхаристијском сабрању у Једанаесту недељу по Духовима, 20. августа 2023. године.

Преосвећеном Епископу саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У поучној беседи, Епископ топлички говорио је о причи из Старечника - збирке мудрости преподобних отаца монаха, у којој је млад подвижник, млад монах разговарао са својим духовником, старцем и исповедао му се и жалио и каже - Плашим се како ћу ја да се спасем, лењ сам, тешко ми је да устајем ноћу да се молим, брзо ме хвата сан, тело ми је слабо, не могу да постим толико колико друга братија посте, оптерећен сам разним страстима, не могу да их се избавим. Старац њему каже - Постоји један лаки пут за тебе да се спасеш, да не бринеш. Опрости и биће ти опроштено и не суди и неће ти бити суђено. То пише и у Јеванђељу, то је и Господ нама рекао. Заиста, нема хришћанског живота без опраштања. Ако нисмо научили да опраштамо и да не осуђујемо, онда све друго што радимо, питање је колико је то искрено и колико је то пројава наше праве вере.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести