СРЕДА, 12. 7. 2023 - 11:28

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Петар богослужио у храму Светих апостола Петра и Павла у Котежу (ФОТО/ВИДЕО)

На празник Светих апостола Петра и Павла, 12. јула 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у храму посвећеном Светим апостолима Петру и Павлу у Котежу.

ТВ Храм

Епископу Петру саслуживало је свештенство и ђаконство Ахиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству бројног верног народа.

На крају светог евхаристијског сабрања, Преосвећени Епископ освештао је славске дарове поводом храмовне славе.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је апостолски позив и апостолска служба тежа од мученичке, јер мученик даје све што има, цео свој живот полаже ради љубави према Богу и ближњем. Шта има веће од тога? Апостоли су дали све што су имали, они су дали своје животе на крају свих дванаест апостола осим Јована Богослова, али исто тако пре тога они су имали задатак од Живога Бога да учине оно што је немогуће и то је најтеже, када човек дође до граница свога бића, својих могућности и и даље иде корак даље иако то превазилази његове снаге и његове способности. Али зато, Свети апостол Павле каже - Сила Божија у немоћи се пројављује. И зато он каже да ће се хвалити својим немоћима не би ли се сила Божија у њему пројавила. И пројавила се и у њему и у апостолу Петру и у свим апостолима. Заиста, дивно је сведочанство њихових живота, њихове вере, њихове борбе у Христу за Христа и са Христом.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести