ПЕТАК, 21. 4. 2023 - 19:33

Извор: ТВ ХРАМ

Патријарх Порфирије на изложби посвећеној блаженопочившем патријарху српском Иринеју (ФОТО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије благословио је отварање изложбе посвећене блаженопочившем патријарху српском Иринеју, у Светосавском дому у Нишу, у петак 21. априла 2023. године.

ТВ Храм

Отварању изложбе присуствовали су Преосвећена господа Епископи: врањски Пахомије, тимочки Иларион, домаћин нишки Арсеније, далматински Никодим и мохачки Дамаскин; архимандрити: Нектарије главни секретар Светог Архијерејског Синода, Данило директор Патријаршијске управне канцеларије и Сергије, игуман манастира Острог; свештенство, монаштво и верни народ.

На отварању присутнима су се обратили Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије и Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније.

У пригодном обраћању, Патријарх Порфирије је рекао да је живот блаженопочившег патријарха Иринеја сав био у знаку распетог и васкрслог Христа. Велики је дар, да макар и наслућујемо све оно што је био његов унутрашњи живот, он је успео благодаћу Божијом да скрива од јавности, од других и да се прикаже у најскромнијем, најсмиренијем и најобичнијем људском светлу. Блаженопочивши патријарх био је у знаку Христовом, у знаку крста и васкрсења, у знаку подвига хришћанског православног.

На отварању изложбе наступио је НЦПД "Бранко".

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести