НЕДЕЉА, 16. 4. 2023 - 11:02

Извор: ТВ Храм

Епископ Стефан служио свету архијерејску Литургију у Храму Светог Саве: Васкрсење васкрсава наше душе (ФОТО)

"Браћо и сестре примили смо на своје тело свету тајну Причешћа, Васкрсење Христово је у нама, Васкрсење васкрсава наше душе и од данас у ове празничке свете седмице само треба да осећамо радост и љубав. Све оно што је свето, узвишено, добро, што је логично, што је благословено, што је вечно то је оно што треба да осећамо у своме срцу и у својој души. Ако су нам такве мисли, такав ће нам бити и живот", рекао је Епископ Стефан у беседи на Васкрс 16. априла у Хрaму Светог Саве.

ТВ Храм

На Празник Васкрсења Господа нашег Исуса Христа, у недељу, 16. априла 2023. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан началствовао на светој архијерејској Литургији у заветном Спомен храму Светога Саве на Врачару.

Епископу Стефану саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке уз молитвено присуство бројног верног народа Божијег.

На Литургији је прочитана Васкршња посланица Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Порфирија и свих архијереја Српске Православне Цркве, која је упућена свештенству, монаштву и свима синовима и кћерима наше свете Цркве.

"Искористимо ове дана делећи радост једни са другима и осетићемо благостање наше душе, нашег тела. А када такво нешто постигнемо и задобијемо никада нећемо дозволити да изгубимо и да било шта друго учини да се одвојимо од те светости живота. Зато је све остало промашај, бесмислено и грех и зато је Христос победио све то што је бесмислено, и дао нам смисао, дао нам себе. Ми га примимо у своје наручје, Он је шири од небеса ал се усељава  у нас, у наше душе зато што је и сам постао човек, зато што и воли човека, и зато што је човек нешто најважније за Њега. Тако и ми треба да будемо важни сами за себе, за своје ближње, па на крају и за непријатеље своје. Нека сте Богом благословени, преносим вам благослов нашег Светијашјег Патријарха г. Порфирија и живели на
многа и благаја лета, и Христос Васкрсе - поручио је Епископ Стефан.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести