ПЕТАК, 17. 3. 2023 - 11:01

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Алексеј у манастиру Рајиновац: Искористимо пост на спасење душе и тела (ФОТО/ВИДЕО)

Када се причешћујемо, ми се сједињујемо са Христом, а када се сјединимо са Христом, онда нам не може ништа онај који мрзи род људски од самог почетка. Нека би Господ дао да овај Велики пост у који смо ушли искористимо на спасење душе и тела и тако да чекамо Васкрсење Христово, рекао је Епископ Алексеј у беседи у манастиру Рајиновац, 17. марта 2023. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј служио је у манастиру Рајиновац, у петак треће недеље Часног поста, 17. марта 2023. године Литургију Пређеосвећених дарова.

Епископу Алексеју саслуживало је свештеномонаштво, свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству монаштва и верног народа.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ је рекао да када се причешћујемо, ми се сједињујемо са Христом, а када се сјединимо са Христом, онда нам не може ништа онај који мрзи род људски од самог почетка. Ђаво се боји светог причешћа. И сами признају - када бисмо ми чували оно што једемо и пијемо у цркви и били пажљиви према томе, ништа нам демони не би могли. Нека би Господ дао да овај Велики пост у који смо ушли искористимо на спасење душе и тела и тако да чекамо Васкрсење Христово.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести