ПЕТАК, 17. 3. 2023 - 10:43

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Стефан у цркви Светих Јоакима и Ане у Калуђерици: Трудимо се да будемо што бољи људи (ФОТО/ВИДЕО)

Ми који долазимо у цркву морамо да се боримо да свим бићем будемо Црква, да будемо много бољи људи, да васпитавамо своју децу да одрастају у духу Цркве. Трудимо се да будемо што бољи људи, зато је патријарх Павле увек говорио - Будимо људи. То је најважније, рекао је Епископ Стефан у беседи у цркви Светих Јоакима и Ане, 17. марта 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је Литургију Пређеосвећених дарова у цркви Светих Богородитеља Јоакима и Ане у Калуђерици, у петак треће недеље Великог поста, 17. марта 2023. године.

Епископу Стефану саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да ми који смо у Цркви треба да се потрудимо, када нас је Бог призвао да будемо верници. То није наша заслуга, нисмо ми који долазимо у цркву ништа бољи од оних који не знају ништа о томе. Ми који долазимо у цркву морамо да се боримо да свим бићем будемо Црква, да будемо много бољи људи, да васпитавамо своју децу да одрастају у духу Цркве. Трудимо се да будемо што бољи људи, зато је патријарх Павле увек говорио - Будимо људи. То је најважније.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести