СРЕДА, 1. 3. 2023 - 09:53

Извор: ТВ ХРАМ

Литургија Пређеосвећених дарова у Вазнесењској цркви - Епископ Алексеј: Човек постаје јак када се обрати Богу (ФОТО/ВИДЕО)

Време поста и метанија указује нам на то да треба да се преумимо, да треба да се покајемо. Данас и у петак на Пређеосвећеним Литургијама, ми се причешћујемо Христом. Помолимо се Господу да сва искушења која су пред нама изнесемо, да се изборимо, јер без Њега то не можемо, нити ћемо моћи. Човек је веома слаб, али кад се обрати Господу постаје јак, јер је Господ са њим, рекао је Епископ Алексеј у беседи у Вазнесењској цркви, 01. марта 2023. године.

ТВ Храм

У среду, прве седмице Великог поста, 01. марта 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је Литургију Пређеосвећених дарова у Вазнесењској цркви у Београду.

Епископу Алексеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ је рекао да смо у периоду поста суочени са собом, са душом својом, са срцем својим, а то није нимало лако, јер човеку увек бива тешко да се суочи са собом, са другим човеком много је лакше, јер човек се увек труди себе да поштеди. Међутим, није тако, све полази од нас самих и унутар себе и од нас ка другом човеку. Зато, ово време поста и метанија указује нам на то да треба да се преумимо, да треба да се покајемо. Данас и у петак на Пређеосвећеним Литургијама, ми се причешћујемо Христом. Помолимо се Господу да сва искушења која су пред нама изнесемо, да се изборимо, јер без Њега то не можемо, нити ћемо моћи.  Човек је веома слаб, али кад се обрати Господу постаје јак, јер је Господ са њим.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести