НЕДЕЉА, 26. 2. 2023 - 14:01

Извор: ТВ ХРАМ

Торжествена прослава празника Светог Симеона Мироточивог у манастиру Хиландар – Богослужио Епископ Стефан (ФОТО)

Са благословом Његове Светости Патријарха срспког г. Порфирија, Његово Преосвешенство Епископ ремезијански г. Стефан, викарни Епископ Његове Светости благоизволео је да у петак 24. фебруара 2023. године посети Свету царску српску лавру манастир Хиландар.

ТВ Храм

Преосвећеног Епископа Стефана у манастиру Хиландар дочекао је високопреподобни архимандрит Методије, игуман манастира Хиландар са братијом.

Другог дана посете манастиру Хиландар, Преосвећени Епископ је уз саслужење архимандрита Методија, братства манастира Хиландара, свештенства из више епархија Српске Православне Цркве, као и свештеномонаштва из других манастира са Свете Горе служио је свеноћно бденије и у наставку свету архијерејску Литургију.

Празник Светог Симеона Мироточивог се по календару прославља 26. фебруара, али пошто ове године пада непосредно пред почетак Великог поста, на Беле покладе, датум прославе се помера у складу са Хиландарским типиком Светог Саве који у 35. глави налаже: „И ово треба да знате, јер много пута догађа се ова успомена у време Великог поста: ви појте (славите његов празник) пре поста."

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести