НЕДЕЉА, 5. 2. 2023 - 11:16

Извор: ТВ Храм

Епископ Доситеј: Није наше да икога осуђујемо (ФОТО/ВИДЕО)

Његово Преосвештенство Епископ липљански Г. Доситеј служио је данас 5. фебруара на Недељу митара и фарисеја, свету архијерејску Литургију у цркви Свете Петке на Чукаричкој падини.

ТВ Храм

Том приликом Епископ Доситеј је рукоположио Луку Тазића у чин ђакона.

У својој поучној беседи Епископ Доситеј је истакао да ово данашње јеванђеље нам говори да нам се приближио Васкршњи пост.

"Није довољна жеља за Господом, много је тога још потребно да бисмо Богу угодили. Приближава нам се Васкршњи пост, један од најстрожијих постова у току године, али он има свој телесни и свој духовни вид. А у данашњем јеванђељу Господ нас подучава са каквим стањем душе ми треба да излазимо пред њега, са каквим стањем душе треба свако добро дело да чинимо, са каквим стањем душе треба да постимо и да се подвизавамо. Да би тај наш труд био Богу угодан и да би имао награду од Бога", наводи Епископ Доситеј.

"И када испуњавамо све што треба да се чувамо тога што долази са десне стране и који нас хвали како ето ми чинимо добро, како смо праведни, па нас доведе до тога да осудимо оне који чине грех. Није наше да икога осуђујемо и тога треба да се чувамо као змије отровнице", речи су Епископа Доситеја.

"Да када видимо некога да греши да га не осуђујемо, да га озари Бог својом благодаћу, да га просветли и да га доведе до покајања да би се и он спасао. Кад видимо неког да греши да први покрет наше душе буде да се моли Богу да му помогне, а ми када чинимо добра дела да се не гордимо".

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести