НЕДЕЉА, 22. 1. 2023 - 09:51

Извор: ТВ ХРАМ

Света архијерејска Литургија у цркви Рођења Светог Јована Крститеља на Централном гробљу - Епископ Алексеј: Наш циљ је да задобијемо Царство Божије (ФОТО/ВИДЕО)

Када се човек преуми, покаје, од лошег ка добром то је зацељивање рана, јер сваки грех чини рану на души, а пошто је душа неодвојива од тела до упокојења, онда је то и рана за тело, јер како страда душа, једнако страда и тело. Зато Христос мисли о целом човеку, о духовном и телесном и зато каже – Покајте се. Кад се човек покаје зацеле му се ране. Наш је циљ да задобијемо Царство Божије, да задобијемо благодат Божију које добијамо крштењем, рекао је Епископ Алексеј у литургијској беседи у цркви Рођења Светог Јована Крститеља на Централном гробљу, 22. јануара 2023. године.

TV Hram

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Његове Светости, началствовао је на светом евхаристијском сабрању у Тридесет другу недељу по Духовима, 22. јануара 2023. године, у цркви Рођења Светог Јована Крститеља на Централном гробљу.

Епископу Алексеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

Говорећи о прочитаном јеванђелском зачалу, Преосвећени Епископ је рекао да је његова порука веома дуга и веома јасна, а то је – Покајте се. Христос је почео да проповеда када се настанио у Капернауму. Он је проповедао кратко и јасно – Покајте се, јер се приближило Царство Небеско. Чудесна реч – покајте се, јер све бива од ње. Када се човек преуми, покаје, од лошег ка добром то је зацељивање рана, јер сваки грех чини рану на души, а пошто је душа неодвојива од тела до упокојења, онда је то и рана за тело, јер како страда душа, једнако страда и тело. Зато Христос мисли о целом човеку, о духовном и телесном и зато каже – Покајте се. Кад се човек покаје зацеле му се ране. Мостови душе када се сруше много се тешко обнављају. За то постоји само један једини лек – Покајте се. У том покајању Христос наступа и зато настаје право исцељење, нови мостови повезују душевне реке, а ти мостови нас воде у Царство Божије, а наш је циљ да задобијемо Царство Божије, да задобијемо благодат Божију које добијамо крштењем.

TV Hram
TV Hram
TV Hram
TV Hram
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести