СУБОТА, 14. 1. 2023 - 11:22

Извор: TВ Храм

Служен Молебан за почетак Нове године у Храму Светог Саве на Врачару - Епископ Стефан: Осетимо вечност овде на земљи (ФОТО/ВИДЕО)

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Стефан, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија служио је 14. јануара поноћну свету Литургију и молебан за благослов новог лета Господњег  у храму Светог Саве на Врачару уз саслужење братства заветног спомен-храма.

ТВ Храм

Епископ Стефан у свом обраћању верном народу је рекао да као што чусмо у овој последњој молитиви где се помолисмо да настанак ове Нове године буде благословен и спасоносан за свакога од нас, нека да Бог да тако и буде, а поготово за вас који сте у првој ноћи наше Православне нове године се причестили.

"Нека то причешће буде на спасење, на здравље, на исцељење душе и тела, на мир и благостање свих  наших ближњих, наших родних, наших комшија, па наших непријатеља. Нека ова година пређе из временске у вечну категорију, да осетимо вечност ове на земљи, да осетимо благослов своје Цркве, свога народа,  наше државе, свих нас овде заједно, свих народа који живе овде, од Београда преко Косова до Кијева, Москве, до целога света. Нека свака Нова година буде само боља за нас и на крају нека буде по Божијој вољи, нека нам буде на спасење, на благослов, на вијек и вијекова, амин Боже дај", поручио је Епископ ремезијански Г. Стефан.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести