СУБОТА, 7. 1. 2023 - 13:16

Извор: ТВ ХРАМ

Торжествено евхаристијско сабрање у цркви Светог Марка на празник Рођења Христовог - Епископ Петар: Нека се Христос рађа у нашем срцу (ФОТО/ВИДЕО)

Прослављамо радосни празник љубави Божије, славимо дивнога Бога који је зарад спасења свога заложио самога Сина који је примио довека људско тело на себе, људску природу, људске слабости да би својим божанством победио смрт и све нас увео у спасење и Царство Небеско. Желим вам да ове празничне дане проведете у миру, радости и љубави, да што више раширите и отворите срца ваша јер ово су такви дани посебне благодати и благослова Божијега који се спушта са неба на нас и обитава међу нама, рекао је Епископ Петар у литургијској беседи у цркви Светог Марка на Ташмајдану, 07. јануара 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, предстојао је светим евхаристијским сабрањем на празник Рођења Христовог, 07. јануара 2023. године у цркви Светог Марка на Ташмајдану.

Епископу Петру саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству многобројног верног народа.

У надахнутој беседи, Преосвећени Епископ Петар је рекао да данас прослављамо радосни празник љубави Божије, славимо дивнога Бога који је зарад спасења свога заложио самога Сина који је примио довека људско тело на себе, људску природу, људске слабости да би својим божанством победио смрт и све нас увео у спасење и Царство Небеско. Нека му је слава на томе. Желим вам да ове празничне дане проведете у миру, радости и љубави, да што више раширите и отворите срца ваша јер ово су такви дани посебне благодати и благослова Божијега који се спушта са неба на нас и обитава међу нама, да се Христос рођен од Духа Светога и Дјеве рађа у нашем срцу, нека ризнице нашег срца буду све веће, да у овим данима упијемо што више радости и благодати да можемо наш живот да наставимо у љубави међусобној, међусобном праштању.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести