УТОРАК, 27. 12. 2022 - 11:56

Извор: ТВ ХРАМ

Патријарх Порфирије разговарао са председником Александром Вучићем (ФОТО/ВИДЕО)

У уторак, 27. децембра 2022. године, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије разговарао је у Патријаршијском двору у Београду са г. Александром Вучићем, председником Републике Србије.

ТВ Храм

Састанку Патријарха Порфирија и председника Републике Србије присуствовао је и Његово Преосвештенство Епископ бачки г. Иринеј.

Тамо је ситуација заиста веома озбиљна и тензије су досегле тачку из које могу да се отворе у путеве које нико од нас не жели. Сигурна је чињеница да само ми између себе, својим напорима можемо боље разумети једни друге. Вековима на Косову и Метохији живе заједно Срби и Албанци. Срби су на Косову и Метохији петнаест векова, са Албанцима живе заједно пет векова. Ако постоји добра воља може се наћи пут у заједнички живот. У овом тренутку, без обзира што ми је био забрањен улазак на Косово и Метохију, ја ћу не чекајући много, бити са њима заједно на Косову и Метохији. Пећка Патријаршија је за нас оно што је Ватикан за Католичку цркву. Замислите да неко без икаквог разлога, са неким комичним објашњењима забрани папи да дође у Ватикан. Читав свет би устао на ноге, рекао је Патријарх Порфирије.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести