УТОРАК, 22. 11. 2022 - 13:56

Извор: ТВ Храм

Слава Института за онкологију и радиологију Србије - Епископ Сава: Да вам Свети Нектарије да снаге, љубави и воље да ваше служење носите трпељиво (ФОТО)

Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава на празник Светог Нектарија Егинског 22. новембра посетио је Институт за онкологију и радиологију Србије где је поводом заштитнка  ове установе, Светог Нектарија Егинског освештао славске дарове и преломио славски колач.

ТВ Храм

Освећењу славских дарова присуствовали су Његово Краљевско Височанство принц престолонаследник Александар Карађорђевић, министарка здравља Даница Грујичић као и здравствени радници Института.

Преосвећени Епископ Сава се сабранима обратио пригодном беседом истакавши: "Драга браћо и сестре, срећна вам и Богом благословена слава, ваша слава, овог Института, слава свих који бораве, раде или се лече у овом здању. Ваш посао није једноставан и није лак, и можда је најнезахвалније да о томе говорим ја, али у име Цркве оно што желим данас јесте да Свети Нектарије, који је и сам патио и боловао и који помаже хиљадама и хиљадама онима којима је потребна помоћ Божија и који се у својим молитвама њему обраћају, да он дакле вама надомести и дода оног чега вам већ не мањка, а то је снаге на првом месту, воље и љубави да, посао који овде обављате, а који у суштини није само посао него је иза свега служење другоме, увек буде онако како ви желите.

"Да вам да снаге, љубави и воље да ваше служење носите трпељиво, јер за то је потребно много смирења и трпљења, као што је потребно и вашим пацијентима, тако и вама. Да вам да свега што вам је потребно да бисте ваш посао и ваш задатак обавили у пуном капацитету. Исто тако се молимо и за све оне који имају потребе за вашом помоћу, да Господ свакоме да да лако прође кроз муке и тескобе и да изађе срећан из овога здања", додао је Епископ Сава.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести