СУБОТА, 22. 10. 2022 - 14:52

Извор: ТВ ХРАМ

Патријарх Порфирије угостио средњошколце из Загреба у Храму Светог Саве у Београду - "Храм Светог Саве је извориште и корен српског народа" (ФОТО)

Храм Светог Саве је саборни храм нашег православног народа и где год да православни Срби живе он је извориште и корен. Пре свега као место молитве, молитве за мир свим људима, молитве за добро свим људима и међу свим људима и једном речју, молитве да ми и сви људи света буду оно што Бог хоће од људи, а то је да имамо спознају да су сви људи позвани да буду не само пријатељи међусобно, него и много више од тога, да буду браћа, рекао је Патријарх Порфирије у Храму Светог Саве на Врачару, 22. октобра 2022. године.

ТВ Храм

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије угостио је у суботу, 22. октобра 2022. године, ученике Српске православне гимназије Кантакузина Катарина Бранковић из Загреба у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару.

Том приликом, Патријарх Порфирије обратио се сабранима и говорећи о Храму Светог Саве истакао да је он саборни храм нашег православног народа и где год да православни Срби живе он је извориште и корен. Пре свега као место молитве, молитве за мир свим људима, молитве за добро свим људима и међу свим људима и једном речју, молитве да ми и сви људи света буду оно што Бог хоће од људи, а то је да имамо спознају да су сви људи позвани да буду не само пријатељи међусобно, него и много више од тога, да буду браћа. И сам тај позив, по себи, довољан је да објасни зашто постоји овај храм и зашто постоје уопште храмови у хришћанству, али и у свим другим народима и верама, без обзира на то о којој се вери ради.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести