НЕДЕЉА, 28. 8. 2022 - 20:28

Извор: ТВ ХРАМ

Промоција Изабраних дела блаженопочившег митрополита Амфилохија (ФОТО/ВИДЕО)

У недељу, 28. августа 2022. године у вечерњим часовима, у манастиру Савина одржана је промоција Изабраних дела блаженопочившег митрополита Амфилохија.

ТВ Храм

На промоцији су говорили Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије и протојереј-ставрофор Радомир Никчевић.

Промоцији су молитвено присуствовали Преосвећена господа Епископи далматински Никодим, захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, топлички и изабрани шабачки Јеротеј, високопреподобни игуман Савински јеромонах Макарије, свештенство, монаштво, многобројни верни народ и др Владимир Рогановић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама.

У свом поучном слову Патријарх Порфирије је између осталог рекао да ми заиста говоримо о митрополиту Амфилохију као великом теологу нашег времена, једном од оних који су обележили век у коме су живели. Али у њему се показује да теологија није тек пуко филозофирање и мудровање него да је његова богословска реч оно што јесте богословље светих отаца, а то је израз унутрашњег духовног заједничарења са Богом које није могуће без молитве. Баш због тога што је био човек молитве могао је да артикулише оно што је откровење Божије, на најбољи начин у своме времену и своме простору. Да то искаже толико једноставно да може свако да разуме.,

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести