НЕДЕЉА, 28. 8. 2022 - 10:15

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Јустин богослужио у Храму Светог Саве: Они који верују у Христа, немају чега да се плаше (ФОТО/ВИДЕО)

Данашњи празник и читав наш живот упркос свим искушењима, бурама, тешкоћама и проблемима, препрекама на које свако од нас наилази у своме животу, за онога ко верује у Христа, нема чега да се плаши, него да са вером у Њега, са радошћу, са оптимизмом, са љубављу, живи овај живот и да га дели са ближњима својим, рекао је Епископ Јустин у својој беседи, у недељу 28. августа 2022. године.

ТВ Храм

На празник Успенија Пресвете Богородице, 28. августа 2022. године, Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин началствовао је светим евхаристијским сабрањем у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару.

Епископу Јустину саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

После свете Литургије служен је молебан поводом завршетка школовања кадета 143. класе Војне академије, 142. класе војног ваздухопловства Војне академије и 8. класе Медицинског факултета Војномедицинске академије.

Молебану су присуствовали сви кадети завршних година са начелником Војне академије пуковником ванредним професором проф. др Срђаном Благојевићем и члановима колегијума Војне академије.

У поучној беседи, Епископ Јустин је говорио о данашњем празнику и рекао да је овај празник све оно супротно од онога како ми доживљавамо смрт ближњих наших. Он није више растанак, него је сједињење, није туга, него је радост и у коначном исходу, није смрт, него живот. Јер управо Она која је родила Пут, Истину и Живот, која је мајка свих мајки, Пресвета Богородица, није могла да буде задржана у оковима смрти. Они који верују у Христа распетога и васкрслога, који се труде да испуњавају Његове свете заповести, љубави према Богу, ближњима и себи, они који долазе у свету цркву и причешћују се Телом и Крвљу Његовом, који су лекови бесмртности, и гарант вечнога живота, немају чега да се плаше и то је порука данашњег празника.

Преосвећени Епископ је нагласио да данашњи празник и читав наш живот упркос свим искушењима, бурама, тешкоћама и проблемима, препрекама на које свако од нас наилази у своме животу, за онога ко верује у Христа, нема чега да се плаши, него да са вером у Њега, са радошћу, са оптимизмом, са љубављу, живи овај живот и да га дели са ближњима својим.

Након свете Литургије и молебана, Епископ Јустин служио је помен блаженопочившем патријарху Иринеју, уз саслужење свештенства Храма Светог Саве.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести