СУБОТА, 27. 8. 2022 - 12:46

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Јустин служио свету архијерејску Литургију и помен патријарху Герману у цркви Светог Марка у Београду (ФОТО)

Патријарх Герман је уистину био један од највећих патријараха Српске Православне Цркве, зато што је његово време било једно од најтежих, када је заиста била потребна велика храброст и снага духа да се буде православни хришћанин. Он је са вером, чистом и непоколебљивом и свим својим поуздањем у Господа успео да изнесе и не само да изнесе, него да славно сачува образ и свој, пре свега, и образ Српске Цркве, а то значи образ нашег народа и пред историјом и пред Богом и пред нашим славним прецима, истакао је Епископ Јустин у својој беседи, 27. августа 2022. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин служио је свету архијерејску Литургију у суботу, 27. августа 2022. године у цркви Светог Марка у Београду.

После свете Литургије, Епископ Јустин служио је помен блаженопочившем патријарху Герману уз саслужење свештеника и ђакона Архиепископије београдско-карловачке.

Говорећи о патријарху Герману, Епископ Јустин је рекао да је он уистину био један од највећих патријараха Српске Православне Цркве. Зато што је његово време било једно од најтежих, када је заиста била потребна велика храброст и снага духа да се буде православни хришћанин, свештеник, епископ, а тек патријарх. И заиста он је са вером, чистом и непоколебљивом и свим својим поуздањем у Господа успео да изнесе и не само да изнесе, него да славно сачува образ и свој, пре свега, и образ Српске Цркве, а то значи образ нашег народа и пред историјом и пред Богом и пред нашим славним прецима.

Нека нас молитве Светог патријарха Германа и свих светих из рода нашега прате и учине да будемо заиста достојни потомци славних предака и по вери и по животу и по делима. Да будемо благи, да будемо радосни, да се не бојимо никога и ничега од овога света, осим самих себе и зла који ми сами себе злоупотребљавајући слободу коју нам је Бог дао можемо да нанесемо, истакао је Преосвећени Епископ.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести