НЕДЕЉА, 14. 8. 2022 - 09:42

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Сава богослужио у цркви Лазарици у Београду: Господ свакоме од нас пружа руку спасења (ФОТО/ВИДЕО)

Господ стоји пред нама и свакоме од нас пружа руку спасења да би нас избавио из таласа и узбурканог мора овога живота. Када се уверимо у то, када прихватимо и живимо том вером, онда заједно са Светим апостолима можемо да исповедимо и ми да је ваистину Христос Син Бога живога, Онај који је дошао у овај свет из једног разлога, а то је да спасе, да избави, да сачува свакога човека , рекао је Епископ Сава у својој беседи у недељу 14. августа 2022. године.

ТВ Храм

У Девету недељу по Духовима, на празник Светих мученика Макавеја, 14. августа 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ марчански г. Сава служио је свету архијерејску Литургију у цркви Лазарици у Београду.

Епископу Сави саслуживало је братство овог храма, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У току свете Литургије, Епископ Сава рукоположио је у свештени чин  ђакона вероучитеља Мирослава Васића.

У беседи после прочитаног јеванђелског зачала, Епископ Сава је рекао да се живот човечији креће на путањи од вере до маловерја, понекад и до невере и назад враћајући се ка вери. Јер живот није статичан, живот тече и у њему се сурећемо са многобројним искушењима и знамо да живот без искушења јесте велики благослов Божији, јер знамо да сва искушења, свака болест, свака пропадљивост, па на крају и сама смрт јесу последице нашег греха, преступа оног првог човека који је у рају преступио заповест Божију.

У моменту када човек дође до маловерја, некада и до неверја знамо да ако се вратимо и обратимо Господу, ако схватимо да не можемо сами даље, да је Господ ту, увек испред нас, да сваког оног момента када кажемо - Господе, спаси ме, пропадам; Господе, помози; Господе, помилуј; Не могу даље, Господе, без Тебе, ти си једини Спаситељ, Избавитељ и нада наша. Када то кажемо знамо да Господ стоји пред нама и да свакоме од нас пружа руку спасења да би нас избавио из таласа и узбурканог мора овога живота. Када се уверимо у то, када прихватимо и живимо том вером, онда заједно са Светим апостолима можемо да исповедимо и ми да је ваистину Христос Син Бога живога, Онај који је дошао у овај свет из једног разлога, а то је да спасе, да избави, да сачува свакога човека, истакао је Преосвећени Епископ.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести